Maxová (ANO): Chceme levnější teplo pro Tábor

06.01.2016 15:26

Rada Města Tábora řeší již delší dobu zajištění dodávky tepla pro město Tábor pro budoucí léta.

Maxová (ANO): Chceme levnější teplo pro Tábor
Foto: Archiv
Popisek: Radka Maxová

Nabídky podaly firmy C – Energy Bohemia, s r. o. Planá nad Lužnicí a Teplárna Tábor, a. s. První z nich sice nabízí nižší cenu, ale pouze v oblasti Sídliště nad Lužnicí. Pro ostatní by to naopak znamenalo zvýšení a to se nám nelíbí. Proto bojujeme za to, aby přednost dostala Teplárna Tábor, která nabízí okamžitě řešení a zajištění ceny tepla pro celý Tábor a ne jen vybrané části.

Navíc, při prostudování podmínek plánské firmy zjistíte, že snížení ceny není okamžité, ale bude ho dosaženo až za 2 roky po podpisu smlouvy. Nabídka obsahuje také i nájemné za používání městských rozvodů tepla, které je ale vázáno na velikost podle ročních odběrů a ty – díky zateplování domů – v posledních letech klesají.

U Teplárny Tábor je pronájem majetku pokračováním koncepce z roku 2006. Pronájem není podmíněn skutečnými odběry a rozšířením pronájmu dojde i ke snížení ceny tepla. Konkrétně se dnešním odběratelům tepla od firmy Bytes na území Tábora sníží cena oproti roku 2015 o 34,50Kč za GJ. Pro jednu domácnost to znamená roční úsporu nákladů okolo 1 000,-Kč. A Teplárna Tábor, v následujících letech pronájmu, garantuje zvýšení této ceny maximálně o výši inflace.

Vše záleží jen na rozhodnutí táborské radnice a podpisu nájemní smlouvy. Pokud vše dobře dopadne, tak od 1. 7. 2016 budou mít občané Tábora levnější teplo. My pevně doufáme.

Petr Novák, Radka Maxová, hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…