Maxová (ANO): Nenaplněné ambice některých bývalých kolegů z hnutí vedou k rozhodnutí o jejich odchodu

02.03.2016 19:10

Ráda bych se jako předsedkyně organizace hnutí ANO v Jihočeském kraji vyjádřila k informacím o vystoupení některých členů oblastních organizací z hnutí ANO.

Maxová (ANO): Nenaplněné ambice některých bývalých kolegů z hnutí vedou k rozhodnutí o jejich odchodu
Foto: Archiv
Popisek: Radka Maxová

V prvé řadě bych ráda uvedla, že vystoupení z hnutí je osobní rozhodnutí každého jednotlivého člena, které respektujeme.

Ve svém odůvodnění někteří uvádějí, že hnutí opouští své základní myšlenky a vize a že je upřednostňována loajalita před odborností. Toto zdůvodnění zcela odmítám a vnímám ho jako neodůvodněné a nekorektní  vůči ostatním členům jihočeské organizace ANO. Jako poslankyně denně hájím a naplňuji základní vize hnutí, kterými jsou vytváření funkční a stabilní společnosti, racionální a pragmatické řízení státu a demokratická diskuse, naplňuji. Svých kolegů si velmi vážím pro jejich pracovitost a právě pro jejich odbornost.

Celkem chápu, jak se někteří bývalí kolegové cítí. Ale myslím si, že je správné, že lídr pro krajské volby promítá své preference do kandidátní listiny. Je to princip, který zabraňuje pozdějším neshodám v reálné práci krajských zastupitelstev. Mrzí mě, že nenaplněné ambice některých bývalých kolegů z hnutí vedou k rozhodnutí o jejich odchodu. I to ale patří k politickému životu.

Chtěla bych nakonec vyzvat své odstupující kolegy, aby se vystříhali negativních emotivních veřejných projevů či osobních invektiv.

za Jihočeskou krajskou organizaci

Radka Maxová
předsedkyně ANO Jihočeský kraj

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…