Maxová (ANO): Zákaz stěhování rozvedených rodičů – jen to ne !

12.03.2015 8:33

Ministerstvo spravedlnosti Slovenska připravuje nová pravidla pro rozvedené rodiče, podle kterých se nebude moci ten, kterému bylo dítě svěřeno do péče, stěhovat s dítětem do jiného okresu bez souhlasu bývalého partnera.

Maxová (ANO): Zákaz stěhování rozvedených rodičů – jen to ne !
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radka Maxová (ANO)

Musím k tomu říci, že jsem zcela zásadně proti a že bohužel zaznamenávám podobné aktivity i v České republice. Hned po nástupu do poslanecké sněmovny jsem byla oslovena otci, kteří mě žádali o totéž.

Předložit novelu zákona, kde by přestěhování rodiče, kterému bylo dítě svěřeno do péče po rozvodu nebo do péče střídavé byl podmíněn souhlasem druhého rodiče.

Z praktického hlediska je to pro mě nesmysl a tento návrh jsem razantně odmítla. Poté mi i Ministerstvo spravedlnosti a Ministerstvo práce a sociálních věcí tento můj krok potvrdilo na semináři o Střídavé péči. Nejen kvůli trhu práce, ale i z osobního hlediska jde o omezování svobod a práv člověka. Co je ale nejhorší na celé věci je, že se v tom naprosto ztrácí to dítě.

Pokud jsou rodiče „normální“, nebudou mít problém vyjít si vstříc kvůli styku s dítětem. Jde o to, že tato aktivita spíše svědčí o tom, že dotyční, kteří tlačí na přijetí podobných hloupostí, pouze řeší svoje frustrované ego a prostřednictvím práva by se rádi svým bývalým partnerům pomstili za to, že je opustili.

Rodič, který miluje své dítě, tak za ním pojede kamkoliv bude potřeba, pokud mu skutečně jde o to dítě. A pokud tomu tak není, je problém někde jinde. Pak bych doporučila obrátit se na odborníky psychologie.

Důvod, proč nás partneři opouštějí i za cenu toho, že zůstanou s dítětem sami, nebude problémem ani dětí ani kilometrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radka Maxová - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…