Maxová (ANO): Zálohované výživné není řešení

30.01.2015 16:47

Reakce na článek na rozhovor s pí. Asenovou - Asociace neúplných rodin

Maxová (ANO): Zálohované výživné není řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radka Maxová (ANO)

Ráda se přikloním k názoru paní Lucie Asenové (Asociace neúplných rodin), že zálohované výživné není řešení. Měly jsme už tu možnost spolu hovořit a obě jsme se shodly na tom, že forma, resp. novela, jak je navrhována,  není přínosem ani pro samoživitele či samoživitelky a ani pro stát. Člověk, který už teď neplní svoje závazky vůči vlastním dětem, přijde o poslední zbytky odpovědnosti, protože než se „stát“ domůže, tak to bude trvat měsíce, léta, event. nikdy a to je začarovaný bludný kruh.

Takže bych spíše upřednostňovala, aby stát velmi tvrdě a hlavně rychle reagoval na neplatiče jednak v nejkratší časové lhůtě, tj. např. po 2 měsících neplacení, a to  zabavením majetku, znepříjemněním života neplatiče/neplatičky např. veřejnými prospěšnými prácemi, domácím vězením  a podobnými nástroji. Zkrátka zaměřit se na revizi stávající procedury a zamyslet se nad tím, zda-li současný systém nastavení nechrání spíše neplatiče než samoživitele. V současné době probíhá jednání s MPSV, týkající se revize tohoto věcného záměru zákona, abychom se vyhnuly problémům, zmíněným v článku paní Asenové.

Radka Maxová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radka Maxová - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…