Maxová (ANO): Ženy v politice

06.07.2014 21:38

„Jedna ženská vidí často dál, než pět mužských s dalekohledem.“ (Jan Werich)

Maxová (ANO): Ženy v politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radka Maxová (ANO)

Dne 17. 6. proběhlo v Poslanecké sněmovně setkání žen – poslankyň, které mají, kromě svých ostatních povinností, jeden jediný cíl. Profilovat ženy v politice na všech úrovních každodenního života. A to ze zcela prostých laických důvodů. Muži se pohybují „na scéně“ rozhodování sice dlouho, ale vůbec ne opodstatněně – a z hlediska vývoje světa ani efektivně -a to ani ne ve vztahu k biologickým zákonitostem, jak by mnohý rád oponoval. Ženy se dokáží daleko lépe domluvit a shodnout na záležitostech, kde muži uplatňují boj. Samozřejmě jenom ty ženy, které nerezignovaly na svoje ženství a nesnaží se podobat svým mužským kolegům.

Ženy totiž, obzvláště ve sféře, kterou v Poslanecké sněmovně obhajuji a podporuji, tj. sociální sféru, v podstatě, pokud to řeknu laicky a zjednodušeně „odnášejí“ všechna pravidla a zákony, kteří si jejich mužští kolegové vymyslí, neznajíce  rodinný a každodenní život nejen svých žen, ale i svých ratolestí.

Moje kolegyně z Poslanecké sněmovny, které se sešly ze všech spekter politického sféry sněmovny, kromě TOP 09, která se ani neúčastnila, ani neomluvila, se dohodly na tom, že je třeba podporovat ženy v jejich účasti na místních politice, pokoušet se ze svých pozic zviditelňovat jejich postavení a problémy, se kterými se potýkají a neustále se ptát např. proč neustále mají ženy menší platové ohodnocení než muži ve stejných pozicích, proč je žen v politice tak málo,  proč  se vyšších pozicích neustále nahlíží na ženy způsobem „no jó, ženská….“ Ženy jsou pro záchranu a fungování tohoto světa daleko podstatnější než jejich mužské protějšky. Odolávají lépe bolesti, jsou odpovědnější vůči druhým i vůči životu jako takovému,  jsou schopny se obětovat, jsou schopny se lépe diplomatičtěji domlouvat, dokážou ocenit práci druhých a tím nenarušovat sociální vazby, jsou silnější, mají větší psychickou odolnost a o rovnosti jejich inteligence, schopností, vzdělanosti a znalostí už dnes snad nepochybuje nikdo.

Takže doufám, že naše příští setkání s mými kolegyněmi , které by mělo proběhnout v září 2014 a navíc ještě s kolegyněmi ze Senátu, které plánujeme na jejich půdě, se bude odvíjet v kolektivní snaze podporovat  ženy bez ohledu na politickou orientaci a že svými setkáními dokážeme, že jsme schopny všestranné domluvy v zájmu rozvoje této země. Buďme příkladem.

Radka Maxová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radka Maxová - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…