Mečl (ČSSD): Podporuji do čela strany Honzu Hamáčka

11.01.2019 12:37

Jan Hamáček získal na krajské konferenci v Liberci čtvrtou nominaci na post předsedy ČSSD.

Mečl (ČSSD): Podporuji do čela strany Honzu Hamáčka
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ve středu 9. ledna 2019 se konala Krajská konference ČSSD Libereckého kraje, na které bylo zvoleno pro další funkční období nové krajské vedení. Pozici předsedy Krajského výkonného výboru obhájil MUDr. Jan Mečl, kterého podpořilo 52 z 54 přítomných delegátů.

„Vážím si velké podpory, získal jsem tak skutečně silný mandát. Nyní se můžeme pustit do práce. Přál bych si, aby se aktivizovali všichni, kdo to myslí s ČSSD dobře. Každý člen je důležitý a konference mě přesvědčila, že máme mezi sebou řadu aktivních lidí," řekl staronový předseda krajské organizace po svém zvolení.

Delegáti Krajské konference dlouho diskutovali, co udělat, aby sociální demokracie u voličů získala důvěru. Hlasováním poté podpořili pro blížící se celostátní sjezd kandidaturu Jana Hamáčka na funkci předsedy ČSSD,  Bc. Romana Onderky, MBA na statutárního místopředsedu, důvěru delegátů získali i Dipl.-Pol. Jany Maláčová, MSc. a MUDr. Jan Mečl na pozice místopředsedů. Jako člen předsednictva ČSSD byl i pro další období potvrzen náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort sociálních věcí Mgr. Pavel Svoboda.

K nominacím z Libereckého kraje se vyjádřil nově zvolený předseda KVV Jan Mečl: „Podporuji do čela strany Honzu Hamáčka. Myslím, že svou práci předsedy i ministra vnitra dělá naplno a dobře. Na sjezdu očekávám nástup nových nadějných tváří do vedení, především ministryně Jany Maláčové a ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Na konferenci jsem byl neplánovaně vyzván, abych se pokusil kandidovat do nejvyššího vedení na pozici místopředsedy, a to nejen jako zástupce Libereckého kraje, ale především jako odborník na oblast zdravotnictví. Kandidaturu jsem s pokorou přijal, protože si přeji, aby sociální demokracie mohla občanům naší země nabídnout jasnou vizi, jak chceme udržet kvalitní zdravotní péči."

Funkční období nového krajského výboru je 2 roky, sjezd ČSSD proběhne 1. a 2. března 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce