Michálek (Piráti): Hned den po volbách jsme deklarovali, že zvedneme ruku pro vydání Babiše a Faltýnka

21.11.2017 19:43

Poslanecký klub Pirátů se již na svém ustavujícím zasedání dne 22. října 2017 jednomyslně shodl, že ve Sněmovně bude hlasovat pro vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Piráti tak byli první, kteří po volbách deklarovali, že budou pro vydání hlasovat.

Michálek (Piráti): Hned den po volbách jsme deklarovali, že zvedneme ruku pro vydání Babiše a Faltýnka
Foto: Pirátská strana
Popisek: Jakub Michálek

“Byl jsem nominován do Mandátového a imunitního výboru PS PČR. Žádost o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka prý leží v trezoru předsedy Sněmovny a čeká na nového předsedu. Po zvolení předsedy mandátového a imunitního výboru bych se rád seznámil s celým spisem a udělal si vlastní obrázek o tom, k čemu došlo a jaká je Babišova obhajoba. Domnívám se nicméně, že o vině a případném trestu by měl rozhodnout soud - v tomto případě nejde o politicky vykonstruovanou kauzu, byť by bylo dobré, kdyby byla řešena mnohem dříve (policie ji řešila až na základě trestního oznámení, které bylo podáno až delší dobu po činu). Budu hlasovat PRO vydání k trestnímu stíhání,” uvedl předseda pirátského klubu a též budoucí člen Mandátového a imunitního výboru Jakub Michálek.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).