Michálek (Piráti): Jednání v Praze se komplikují. Oficiální důvod odstoupení nezávislých je podivný. Jak z této šlamastyky ven?

13.01.2016 21:35

Vyjádření předsedy zastupitelského klubu Pirátů Jakuba Michálka k dnešnímu koaličnímu jednání:

Michálek (Piráti): Jednání v Praze se komplikují. Oficiální důvod odstoupení nezávislých je podivný. Jak z této šlamastyky ven?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Michálek

Jednání v Praze se komplikují. Dneska nás překvapili Nezávislí Tomáše Hudečka (v roce 2014 se oddělili 3 zastupitelé od TOP09). Přišli na jednání a sdělili nám, že právě vydali mediální prohlášení, že z projektu odstupují. Do té doby ale prohlašovali, že projekt podpoří.

Vyjádření Tomáše Hudečka ZDE.

Podivné je, že oficiálním důvodem odstoupení z jednání je návrh textu programového prohlášení v oblasti územního plánování dojednaný v pracovní skupině, jehož projednávání se Nezávislí mohli účastnit (nepřišli), k němuž mohli zaslat své připomínky (nezaslali) a který se měl projednávat na dalším jednání. Na mě to působí spíš dojmem osobních sporů a sporů o Institut plánování a rozvoje, což je městská akciovka s třísetmilionovým rozpočtem.

Pan zastupitel Hudeček požaduje, aby nebyl předem zveřejněn návrh metropolitního plánu, protože se obává soudních sporů. My usilujeme o maximálně průhledné projednání návrhů. Na koaličním jednání jsme vyšli požadavkům Nezávislých vstříc (neboť dostatečná míra kontroly, byť ne participace občanů, lze zajistit i veřejným projednáním podle zákona).

My jsme v Praze byli státotvorní a udělali jsme maximum možného, aby vznikla Rada bez ČSSD vedené pravomocně odsouzeným podvodníkem Karlem Březinou. To, že Nezávislí o projekt už nemají zájem, nás mrzí. Teď budeme dál jednat, jak z této šlamastyky ven.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.