Michálek (Piráti): Katolický falus na Staroměstském náměstí? Zvrhlé!

19.05.2015 8:33

Piráti nesouhlasí s financováním Mariánského sloupu z pražského rozpočtu.

Michálek (Piráti): Katolický falus na Staroměstském náměstí? Zvrhlé!
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Zastupitelský klub Pirátů se dnes jednomyslně usnesl, že nesouhlasí se stavbou Mariánského sloupu. Vládnoucí koalice ANO + ČSSD + Trojkoalice, kde stavbu prosazuje radní pro kulturu Jan Wolf, se chystá vypsat zakázku za 190 000 Kč na „Revitalizaci Staroměstského náměstí“ pro Mariánský sloup. Piráti mají za to, že stavba, která budí náboženské kontroverze, by neměla být financovaná z městské kasy a že na místo vůbec nepatří.

"Stavět na Staroměstském náměstí katolický falus, který byl svržen při založení republiky, je zcela zvrhlé. Radní Wolf z KDU-ČSL by neměl své církvi stavět monument uprostřed města. Staroměstské náměstí je národním symbolem, kde Habsburci s podporou katolické církve popravovali příslušníky jiných církví a šiřitele vzdělanosti. Mariánský sloup chce koalice postavit několik metrů od jejich křížů. Nepodpoříme zde ani Mariánský sloup, ani islámský minaret, který by zde prosazoval některý z příštích radních islámského vyznání. Piráti podporují plnou sekularizaci a nezávislost státu a města na círvi," uvádí Jakub Michálek.

Pražská koalice zde prosazuje stavbu pomníku a posílá na ni peníze Pražanů, ačkoliv s ní většina Pražanů nesouhlasí. Nedivili bychom se tedy, kdyby byl katolický symbol stejně jako v roce 1918 občany svržen.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.