Michálek (Piráti): Vstupujeme do těžké fáze bitvy proti koronaviru, který navíc mutuje

13.02.2021 16:50

S účinností od neděle jsme ukončili nouzový stav. Proč?

Michálek (Piráti): Vstupujeme do těžké fáze bitvy proti koronaviru, který navíc mutuje
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

Protože řízení pandemie v rukách jednoho nekompetentního člověka nás prokazatelně dostalo na třetí nejhorší čísla na světě a vyčerpává naše občany, zdravotníky i krizové složky.

Anketa

Jste pro návrat dětí do škol za podmínek, které určila vláda?

77%
23%
hlasovalo: 5861 lidí

Díky tomu jsme přiměli vládu ke skutečným posunům, díky tomu už nepojedeme dál setrvačností jištěnou komunisty. Pokud bychom nedali najevo nesouhlas, mohlo by to mít daleko horší následky. Věřím, že lidem bude líp, když bude pandemii řešit Ústřední krizový štáb s hejtmany. Vláda jim musí poskytovat účinnou podporu, protože jde o zdraví všech obyvatel.

Nebojte se, neznamená to, že přestanou platit všechna opatření. Dál bude platit třeba prodej přes okénko podle zákona o ochraně veřejného zdraví. Stejně tak mohou být nadále zavedena omezení návštěvníků obchodů a přísná hygienická pravidla ve službách. A vláda také může zavést nově povinné respirátory v MHD a v dálkové dopravě jako v Rakousku, jsem jednoznačně pro.

Musíme znovu oprášit osvědčené metody boje s pandemií: testování a trasování. Chceme také, aby vláda připravila plán návratu dětí do škol. Situace už je neudržitelná a podepisuje se na zdraví i psychice nejen dětí, ale celých rodin. Využijme pro návrat dětí do škol kloktací testy, které se už připravují. Pokračujme v očkování seniorů - s dobrou organizací a bez zmatků.

Sami tedy vidíte, že máme prostředky k tomu, abychom se mohli dostat z nejhoršího. A pokud by nám přeci jen k něčemu chyběl nouzový stav, tak tady máme hejtmany, kteří mohou využít stav nebezpečí. Mezitím schválíme do 14 dnů pandemický zákon, který Piráti pro vládu připravili. Díky němu skončí nekonečný nouzový stav, budeme moci řešit kompenzace, nasazení armády i třeba převedení úředníků, kteří obvykle kontrolují hospody či EET, do krajských hygienických stanic.

Změny by ale vůbec nebyly možné, kdyby premiér zase slíbil věci, co neudělá, sněmovna dnes prodloužení odmávla a premiér by pandemii dál řídil stejným způsobem, jako by se nechumelilo. Tento styl vládnutí opřeného o hlasy komunistů nás opět přivedl do čela žebříčku v počtu obětí covidu.

Je pravda, že vstupujeme do těžké fáze bitvy proti koronaviru, který navíc mutuje. Proto s vládou souhlasím v jedné věci: Teď NESMÍME POLEVIT v dodržování opatření.

Využijme prosím konec nouzového stavu jako příležitost dělat věci lépe, promyšleně, nezapínat jen plošně nové a nové zákazy, ale přicházet s konkrétními řešeními a víc lidi motivovat než jen trestat. V tomhle všem jsme oslovili vládu a nabídli jsme jim pomoc - jen musí chtít. Stále můžeme vrátit do řešení pandemie solidaritu, se kterou jsme to zvládli loni na jaře.“

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.