Michalik (STAN): Individuální dotace jako prostředek politické korupce?

20.09.2016 14:39

Opozice dlouhodobě kritizuje součajné vedení Středočeského kraje za netransparentní přidělování dotací. A s jídlem rostě chuť. Zvlášť před volbami.

Michalik (STAN): Individuální dotace jako prostředek politické korupce?
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Jen za rok 2016, včetně toho, co schvaluje dnešní zastupitelstvo, Středočeský kraj rozdá na základě individuálních dotací 200 milionů korun. Za loňský rok to bylo 140 milionů korun. Jedná se o prostředky přidělené mimo dotační programy, bez posouzení v jakékoli komisi či výboru.

Alarmující je fakt, že stovky žadatelů, kteří si řádně požádali v rámci vyhlašovaných dotačních programů, byly odmítnuty s odůvodněním, že na uspokojení jejich žádosti není dostatek finančních prostředků. Poté, co se finanční prostředky v rozpočtu našly, však nedojde k uspokojení žadatelů, kteří prošli standardní procedurou přidělování dotací. Peníze se rozdělí zcela netransparentně bez jakýchkoli předem stanovených kritérií a veřejné kontroly.

„Podle našeho názoru je takové jednání příkladem politické korupce. Je příkladem toho, jak by se rozhodně nemělo s veřejnými prostředky zacházet,“ uzavírá předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN Věslav Michalik (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…