Michalik (STAN): Příjmy kraje rostou. Investovat však nezvládá

20.09.2016 17:52

Čerpání rozpočtu Středočeského kraje za 1. pololetí roku 2016 ukazuje, že kraj má systémový problém s přípravou investic. Za celé volební období nikdy nebyl schopen investovat ani tolik, co si sám naplánoval.

Michalik (STAN): Příjmy kraje rostou. Investovat však nezvládá
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Problém není v tom, že by se mu nedostávalo peněz. Kraj jednoduše nemá žádnou strategii svého rozvoje. Přitom i plánovaná úroveň ročních investic okolo 500 milionů korun je nedostatečná pro reprodukci rozsáhlého majetku a směšná ve srovnání s celkovými výdaji krajského rozpočtu.

Za rok 2015 kraj investoval v kapitálových výdajích pouze 280 milionů, za letošní rok pouze 90 milionů korun. Příjmy kraje neustále rostou, už přesahují 20 miliard ročně. Bohužel kapitálové výdaje tomuto růstu ani zdaleka neodpovídají.

„Ukazuje se, že Středočeský kraj není dlouhodobě schopen připravovat investice v objemu, který je nutný pro reprodukci jeho majetku a pro jeho rozvoj, především více než 330 komplexů budov a tisíce kilometrů krajských silnic. Místo pláče nad zavedením parkovacích zón v Praze již dávno mohla stát záchytná parkoviště P+R za peníze Středočeského kraje,“ dodává předseda klubu zastupitelů TOP 09 a STAN Věslav Michalik (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…