Mihola (KDU-ČSL): Vítáme otevření jednání koalice s opozicí

31.07.2014 19:14

Jiří Mihola ke koaličnímu jednání o služebním zákonu

Mihola (KDU-ČSL): Vítáme otevření jednání koalice s opozicí
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Dnešní jednání koaličních partnerů o služebním zákonu navázalo na úterní setkání předsedů koaličních poslaneckých klubů, které jsem svolal. Všechny politické strany zastoupené v Poslanecké sněmovně se hlásí k tomu, že je třeba kvalitní zákon o státní službě. Nicméně Poslanecká sněmovna je v tuto chvíli zablokovaná. Vítám, že se jsme se jako zástupci koaličních stran na dnešním jednání přiklonili k aktivnímu přístupu, tj. k jednání s opozičními stranami, nikoli k variantě silového protlačování návrhu zákona.

KDU-ČSL byla iniciátorem tohoto postupu. Zítra v 11 hodin v PS zasednou zástupci všech stran zastoupených v Poslanecké sněmovně k jednacímu stolu. Domnívám se, že po dobu těchto jednání je na místě přerušit mimořádné zasedání Poslanecké sněmovny. Od opozice očekáváme konkrétní paragrafovaná znění navrhovaných úprav, nikoli pouhé pojmenování bodů, s nimiž nesouhlasí a vůči nimž se vymezují.

Věřím, že se nám společně podaří najít kompromisní variantu služebního zákona, který zajistí stabilní, funkční a odpolitizovanou státní správu a který přetrvá po několik volebních období.

Mgr. Jiří Mihola, Ph.D.
Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…