Milan Šarapatka k šéfovi české diplomacie: Už zase nic neví … Anebo ví a nepoví?

21.07.2015 23:18

Pan ministr Zaorálek opět vydává tisková prohlášení, která neobsahují žádnou informaci. „Kvůli pěti Čechům, kteří zmizeli v Libanonu, nás dosud nikdo nekontaktoval … Není jisté, jestli jsou Češi ještě v Libanonu …“ Když před nedávnem unesli českého kuchaře, který jen tak mimochodem za velmi zajímavé peníze vědomě hazardoval se svým životem v Libyi, bylo to totéž. Vzpomínáte si? Nyní se situace opakuje prakticky jako přes kopírák.

Milan Šarapatka k šéfovi české diplomacie: Už zase nic neví … Anebo ví a nepoví?
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Mezi unesenými jsou Pavel K. a Miroslav D., pracovníci jindřichohradecké televize, kteří měli jet do Libanonu za senzačními záběry, které by jim záviděly velké televizní stanice. V  Libanonu již dříve točili reportáž o případu vězněného taxikáře Fajáda, nyní se ale údajně chtěli dostat k záběrům, které by z lokálních zpravodajů udělaly známé televizní reportéry. Prý chtěli točit syrské uprchlíky v jejich táborech na libanonských hranicích. Že by se kvůli tomu dostali do zajetí? Možná že ano. Pokusme se tomu věřit.  Třeba nafilmovali něco, co opravdu neměli. Proč ale potom zůstaly jejich kamery i s nesmazaným materiálem v autě, aniž by je únosci odnesli, případně zničili?

Anebo je pravděpodobnější varianta, že nešťastní unesení filmaři, tolik toužící po zviditelnění, fungovali spíše pouze jako krytí pro dalšího uneseného člena výpravy Martina P.? O něm média píší jako o vysoce postaveném členovi českých bezpečnostních složek. Údajně doprovázel skupinu kvůli bezpečnosti. Martin P. však v minulosti sloužil u 102. armádního průzkumného praporu v Prostějově, jehož součástí je i rota HUMINT specializovaná na zpravodajské úkoly, především na získávání informací přímo v operačním prostoru.

Může jít o zpackanou akci našich bezpečnostních složek

Pakliže platí první varianta, jednalo by se o neuvěřitelné hazardování se životy vlastními i cizími ze strany pánů televizáků. Je samozřejmé, že se jim takovém případě Česká republika musí snažit všemi silami pomoci. Otázkou je pak možná to, kdo by měl náklady na jejich záchranu platit? My? Nebo oni sami?

Pokud by však byla pravdivá druhá varianta, bylo by to mnohem vážnější. Jednalo by se o další zpackanou akci našich bezpečnostních složek. A nejen to.  Jednalo by se také o další zneužití civilních osob (ať již s jejich vědomím nebo bez něj) pro krytí nebezpečné zpravodajské akce. Něco podobného jako ve filmovém trháku Argo. Jenže tam riskoval svůj život profesionální zpravodajec na záchranu civilistů, nikoli naopak! V takovém případě by pan ministr Zaorálek nejen že z titulu své funkce vědět musel! Ale jenom by mlžil a mystifikoval celou naši veřejnost!

Milan Šarapatka, poslanec PSP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…