Ministerstvo financí nesouhlasí s výroky německé europoslankyně

27.03.2014 17:00

Ministerstvo financí se ohrazuje proti vyjádření členky výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu a zástupkyně lidovecké frakce Ingeborg Gräßleové o střetu zájmů ministra financí Andreje Babiše a údajném možném ztížení spolupráce mezi EU a Českou republikou.

Ministerstvo financí nesouhlasí s výroky německé europoslankyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí ČR

Vzhledem ke skutečnostem, že se ministr financí Andrej Babiš vzdal veškerých svých výkonných funkcí v orgánech všech společností a jeho mandát ministra financí vzešel z výsledků demokratických voleb v České republice, považujeme tento komentář za popření principů parlamentní demokracie.

Členové výboru pro rozpočtovou kontrolu byli zástupci Ministerstva financí na jednání ujištěni, že postavení ministra financí České republiky je v plném souladu se všemi právními předpisy platnými v České republice.

V tomto smyslu vítáme vyjádření předsedy výboru Jense Geiera, že se jednalo o soukromý názor německé europoslankyně a nikoliv oficiální závěr výboru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…