Ministerstvo financí podepsalo dohodu FATCA v rámci boje s daňovými úniky

04.08.2014 18:30

Dnes odpoledne podepsala náměstkyně ministra financí paní Simona Hornochová a pan Steven Kashkett ve funkci Chargé d’Affaires dohodu mezi ČR a USA o zlepšení dodržování daňových předpisů v mezinárodním měřítku a s ohledem na právní předpisy USA o informacích a jejich oznamování obecně známé jako Foreign Account Tax Compliance Act („Dohoda FATCA“).

Ministerstvo financí podepsalo dohodu FATCA v rámci boje s daňovými úniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí, ilustrační foto

Dohoda FATCA je uzavírána v rámci boje s daňovými úniky. Na základě této dohody si budou daňové správy vyměňovat údaje o některých finančních účtech občanů obou států žijících v zahraničí. Dohoda je reciproční a otevírá novou kapitolu v oblasti automatické výměny informací. Dohoda FATCA odstartovala proces pro vytvoření společné formy pro automatickou výměnu informací s mnoha státy. V rámci tohoto procesu jsou uzavírány obdobné dohody i se státy vnímanými jako daňové ráje.

Jak Dohoda FATCA tak dohody, které budou uzavřeny podle jejího vzoru, umožní oběma stranám efektivně sledovat příjmy svých daňových poplatníků a významně tak přispět ke zlepšení výběru daní.

Dohoda FATCA bude nyní předložena oběma komorám Parlamentu ČR k udělení souhlasu s ratifikací. Podrobné informace o obsahu dohody FATCA a související dokumenty lze nalézt na stránkách MF zde: http://www.mfcr.cz/cs/legislativa/mezinarodni-vymena-info-v-danove-oblasti/fatca-cr-usa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…