Ministerstvo pro místní rozvoj vyzve Hlavní město Prahu k nápravě

09.10.2014 12:26

Ministerstvo pro místní rozvoj jako věcně příslušný správní orgán v nejbližších dnech vyzve Hlavní město Prahu, aby zjednalo nápravu ve věci nařízení č. 11/2014 Sb., kterým se stanoví obecné požadavky na využívání území a technické požadavky na stavby v hlavním městě Praze (pražské stavební předpisy).

Ministerstvo pro místní rozvoj vyzve Hlavní město Prahu k nápravě
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

Rada Hlavního města Prahy na svém zasedání 15. července 2014 rozhodla o vydání nařízení, kterým se stanovují obecné požadavky na využívání území a technické požadavky na stavby v hlavním městě Praze.

„Vzhledem k tomu, že ministerstvo shledalo rozpor vydaného nařízení se zákonem a s jiným právním předpisem, přistupujeme v souladu se zákonem o Hlavním městě Praze k vydání výzvy ke zjednání nápravy. Pokud výzva nebude ze strany Hl. m. Prahy splněna do 60 dnů od jejího doručení, rozhodne ministerstvo o pozastavení účinnosti tohoto nařízení,“ řekla Marcela Pavlová, ředitelka odboru stavebního řádu.

Hlavní rozpor spatřuje ministerstvo v tom, že výše uvedené nařízení je technický předpis a jeho přijetí znamená pro členský stát, potažmo gestora předpisu, povinnost oznámit takový technický předpis, ještě před jeho schválením. A to v souladu s procedurou Směrnice Evropského parlamentu a Rady 98/34/ES ze dne 22. června 1998 o postupu při poskytování informací v oblasti norem a technických předpisů. Hlavní město Praha však tento krok neučinilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…