Ministr Babiš: Co dělám v USA

15.04.2015 16:18

Pan Anýž z Hospodářských novin si našel nový koníček. Neustále z nějakého důvodu zpochybňuje mou cestu po Spojených státech.

Ministr Babiš: Co dělám v USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Nevím, přesně, co je jeho cílem. Možná poškodit mne, možná poškodit ČR v USA. V komentářích naznačuje, že tady jsem kvůli svým zájmům. Jde o nesmysl, který zásadně odmítám. Během své cesty se setkám s pěti vážnými zájemci o investice v ČR, jsem pozván na oběd se zástupci firem, které už u nás investovaly, v Silicon Valley se rovněž potkám s českými investory, kteří chtějí vybudovat startupy v USA.

Mou cestu organizuje Ministerstvo zahraničních věcí. Ještě v pátek jsme hodinu seděli s ministrem Zaorálkem a jeho náměstkem, kde jsme program cesty podrobně probírali. Na místě veškerá má setkání organizují česká velvyslanectví, naše konzuláty a Czechinvest. V pondělí jsem měl přípravu na setkání s generálním tajemníkem OSN Pan Ki-munem s paní velvyslankyní Hrdou, která tuto schůzku zařídila. Z veškerých setkání samozřejmě budou pořízeny zápisy.

Pan Anýž možná neví, že mám na zítra ve Washingtonu domluvený rozhovor s jeho kolegou z Economie Milanem Šímou. Pokusím se mu vysvětlit, že český ministr nepotřebuje na oficiální návštěvu plné letadlo úředníků z Česka. Česko si totiž platí úředníky, kteří v dané zemi žijí a mají nejlepší přehled. Vím to i z vlastní praxe.

Pět let jsem tuto práci dělal a sháněl klienty pro naše firmy v Maroku.

Z vlastních peněz jsem zaplatil letenku a ubytování sobě a své ženě. Kdyby nám letenky a ubytování platil stát, tak by pan Anýž nebo někdo jiný zase psal, že se ženou parazitujeme na státu. Slíbil jsem, že nebudu stát daňové poplatníky ani korunu navíc, tak jako ty americké nestál bývalý starosta New Yorku Bloomberg, se kterým mám schůzku dnes. Omlouvám se tedy, že jsem chtěl být se svou ženou na jednom pokoji.

PS: Pokud bych chtěl na cestě po USA prosazovat své zájmy, tak by asi premiér Sobotka nemluvil v jiném článku HN (který nepsal pan Anýž) takto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Andrej Babiš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…