Ministr Babiš: EU neumí řešit migrační krizi, odmítá zavřít svou vnější hranici a tím všechny ohrožuje

27.12.2016 13:13

Pan prezident je skvělý rétor. Jsem rád, že byl jeho projev pozitivní a sjednocující.

Ministr Babiš: EU neumí řešit migrační krizi, odmítá zavřít svou vnější hranici a tím všechny ohrožuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Souhlasím s tím, že žijeme v době, která je pro naši zemi pozitivní. Dobře vybíráme daně a ekonomika roste. Nicméně, růstu neodpovídají platy v naší zemi. Nezvyšují se tak, jak by měly, především u nízkopříjmových skupin a u střední třídy. Na druhou stranu tato vláda zvýšila důchody o 300 korun, máme přebytkový rozpočet, snížili jsme zadlužení naší země o 70 mld. Kč.

S panem prezidentem se neshodneme na investicích v dopravě. Ano, investice letos nejsou tak vysoké jako loni, protože na konci roku 2015 se spěchalo s vyčerpáním peněz z fondu a výdaje na finanční spoluúčast u EU projektů byly rekordní. Nicméně, i tak budou například investice do dopravní infrastruktury v roce 2016 80 mld. Kč, což je víc než v letech 2010, 2011, 2012, 2013 a 2014.

Souhlasím s tím, že vedení Evropské unie v čele s panem Junckerem je naprosto neschopné, za koho vlastně pan Juncker mluví, když říká, že unie nebude měnit svou migrační politiku? Evropská unie neumí řešit migrační krizi, odmítá zavřít svou vnější hranici a tím nás všechny ohrožuje. Nevidím přímou souvislost mezi migrační krizí a terorismem, spíš vnímám, že teroristé zneužili pozvání migrantů Angelou Merkelovou do Německa a přišli do Evropy spolu s uprchlíky. A tady selhaly tajné služby, které měly atentátníky v hledáčku a nedotáhly jejich případ do konce.

Bohužel nemůžu souhlasit s prezidentovým hodnocením policejní reorganizace. Ta zničila jediný policejní útvar, který se nebál jít po všech včetně politiků a jako jediný nehlásil vedení policie, jaké vyšetřuje kauzy.

S dotacemi na solární elektrárny je těžké bojovat, když se do toho pustíme, hrozí nám arbitráže. Každopádně o tom dlouho přemýšlím a zvážíme všechna pro a proti.

Oceňuji prezidentovu cestu za Donaldem Trumpem do USA. Trumpovi by se mohlo podařit vyřešit konflikty na Blízkém východě, za něž nesou i Spojené státy spoluzodpovědnost. Amerika by mohla pomoci v těchto místech nastolit mír, aby se do svých domovů vrátily miliony migrantů, kteří dnes chodí bezprizorně po světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice