Ministr Babiš: Já bych rád reagoval na to plácání... Takový bordel jsme zdědili!

07.07.2015 19:12

Vystoupení na 29. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 7. 2015 k tématu důchodové reformy:

Ministr Babiš: Já bych rád reagoval na to plácání... Takový bordel jsme zdědili!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Já bych rád reagoval na to plácání. Ono skutečně s vámi vůbec nemá smysl tady o něčem debatovat. Já jsem měl dobrou vůli diskutovat o nějakém projektu, citoval jsem pár vět, ale nakonec to vždycky skončí tím ponižováním a zesměšňováním, tak proč bych s vámi potom vlastně o tom měl debatovat. Následně v rámci koalice si myslím, že my jako hnutí ANO s ČSSD máme úplně jiné názory na důchodovou reformu, kterou tady samozřejmě nikdo zatím nevyřešil, tak proto jsem to vzdal. Už jsem to jednou řekl, tak to znovu opakuji.

Je to jednoduché. Je to - buď budeme mít peníze, nebo nebudeme. A my máme ty peníze. Neříkejte, pane Laudáte prostřednictvím pana předsedajícího, že je deficit, že zvyšujeme dluh. Máme přebytkový rozpočet k 30. |6. plus 22 mld. Od 29. ledna 2014, jak jsem nastoupil do funkce, jsem k 30. 6. snížil absolutně dluh naší země o 20,3 mld. Státní dluh 31. 12. 2013 byl 4,12 %, aktuálně 3,72, to znamená o 4 % méně. Vládní sektor 31. 12. 2013 - 45 %. Odhad na tento rok je 40 %, takže 45 minus 40 je minus 5.

Neříkejte, že nevybíráme daně. Minulý rok jsme vybrali o 31 mld. více. A tento rok vybereme o 20 mld. více. A příští rok o 46 mld. více. A vybrali jsme sociální o 46 mld. více a zdravotní jsme vybrali 2014, 2015, 2016 (?) o 27,8 mld. více.

Takže když to spočítám, jsem přes 176 mld.

Já neříkám, aby mi někdo dal peníze. Já to řeším. Takže já nevím, o čem vy vlastně tady stále jako mluvíte.

A ještě navíc k těm daním. Ano, my jsme vybrali navíc daň z právnických osob i fyzických. Ano, a proč máme propad DPH? No protože tady někdo udělal daňový ráj Praha, protože když jsme otevřeli šuflíky, tak jsme zjistili, že tu byla zadržená DPH několik let, tak jsme museli vracet.Takový bordel tam je, takový bordel jsme zdědili.

Takže to jsou všechno nepravdy. My ty daně vybíráme, důchodový účet, saldo, se snižuje, příští rok klesne na 36 mld. Tak to jsou čísla a příště, když budete plácat, tak si vezměte od nás aspoň podklady.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.