Ministr Babiš: Jenom mě buzerujete. Že vám bylo špatně při pohledu na mou mzdu, to je váš problém

22.01.2016 13:27

Projev na pokračující 37. schůzi poslanecké sněmovny 22. ledna 2016 k elektronické evidenci tržeb EET:

Ministr Babiš: Jenom mě buzerujete. Že vám bylo špatně při pohledu na mou mzdu, to je váš problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

No ta buzerace, to je skutečně to pravé slovo na působení pana Koníčka. On si mě vzal za oběť. Tak pane Koníček, 18. 12. 2015 jsem zveřejnil tu nájemní smlouvu, která je pro vás tak důležitá, na ty pokladničky. Tak pokud jste na Twitteru, tak se podívejte. Tam je ta smlouva. A úředník to nedal, tak dostal sodu a bude to za chvíli i úředník. (?) A není to povinnost! Takže vy mě buzerujete! Tak, jak jste mě buzeroval s mým příjmem; pět dopisů, kolik beru, proč beru. Všechno jsem vám zdůvodnil. A ty vaše požadavky z hlediska IT vám nikdo nerozumí na tom ministerstvu. Tak je napište jasně, abychom vám mohli odpovědět!.

Zakázka BDO vznikla jako veřejná zakázka malého rozsahu s cenou 199 tis. bez DPH. Při tomto procesu byly dodrženy nejen veškeré zákonné předpisy, ale i vnitřní předpisy Ministerstva financí. Ministerstvo financí při určení ceny vycházelo ze své informovanosti na trhu a oslovilo BDO IT jako možného dodavatele projektové podpory z důvodu, že po zrušení předchozí veřejné zakázky společnost BDO IT nabídla nejnižší nabídkovou cenu. Takže ministerstvo výrazně přispělo k úspoře finančních prostředků.

A prosím vás, ta buzerace ze včera, ty strany, ministr financí má vědět, proč vaše studie má 145 stran a naše 144. Tak já, který nepoužívám počítač, tak jsem se dozvěděl, že to překlopili z formátu PDF do nějakého jiného formátu a nějaká tabulka tam přeskočila. Takže je to stejná studie. Tak to je buzerace! Vy nemáte nic konkrétního! Jenom mě buzerujete. To je všechno. 

Já bych jenom chtěl připomenout, že běží asi 38. hodina čtení EET, a nevím, proč tu řešíte mzdu. Já jsem vám to zdůvodnil, měl jste to na papíře. A já vím asi, že vám bylo špatně, když jste viděl tu mzdu, ale to je váš problém. (Smích poslanců ANO.) Tak ji neřešte, moji mzdu! Já jsem zaplatil jako fyzická osoba tady skoro 300 mil. korun za posledních deset let! A moje firmy odvedly 19,6 mld. odvedly! Tak neřešte moji mzdu!

A nájemní smlouva s pokladničkami, kterých jsem rozdal 4 000 našim dětem - co vám je do toho? Tady EET řešíme, neřešíme pokladničky. I když to má souvislost, já to chápu. Ale to je moje soukromá smlouva. 235 korun za den a sedm korun za to, že tam někdo, nevím, nějaký úkon. A dal jsem tu smlouvu na Twitter 18. 12. A to, že to úředník nedal, tak mám jich 25 tis. těch úředníků! Mám je zabít všechny? Nevím. Takže už to tam bude za hodinu!

A starost o tu nájemní smlouvu na pokladničky měl Dominik Feri, který si potom přišel o (pro?) tu pokladničku, to je jejich funkcionář, TOP 09. Tak já skutečně nevím, co chcete ode mě. A já jsem mluvil o externí smlouvě na IT. Nemáme externí smlouvu na IT. Debata byla o IT. Tak vy zase to vytrhujete z kontextu. Tak bych byl strašně rád, kdybyste jasně řekl, co potřebujete od Ministerstva financí a my vám to jasně napíšeme.

Projev poslance Koníčka ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.