Ministr Babiš: Novým ředitelem Generálního finančního ředitelství se stal Martin Janeček

29.10.2014 9:40

Ministr financí Andrej Babiš jmenoval nového generálního ředitele Generálního finančního ředitelství Ing. Martina Janečka.

Ministr Babiš: Novým ředitelem Generálního finančního ředitelství se stal Martin Janeček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Sobotkovy vlády Andrej Babiš

„Martin Janeček se specializoval na daňové podvody zejména v oblasti DPH a boji proti praní špinavých peněz,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš. „V tomto boji bude pokračovat i ve své nové funkci,“ dodal.

Jeho úkolem je provést systémové změny ve Finanční správě, které povedou ke zvýšení efektivity správy daní jako celku. Stěžejním úkolem je pokročit v potírání daňových podvodů a tím zlepšit daňové inkaso. Karuselové podvody představují významnou část úniku na DPH a jsou právě jednou z forem praní špinavých peněz. S uvedenými cíli souvisí i další dílčí úkoly, jako například připravit Finanční správu na implementaci úkolů a projektů vyplývajících z programového prohlášení vlády, zejména elektronické evidence tržeb, kontrolního výkazu a dále rozvíjet projekt Kobra, aby efekt těchto projektů byl v maximální výši.

Pětatřicetiletý Martin Janeček vystudoval ekonomiku a management na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Ve Finanční správě pracuje od roku 2003, do letošního roku působil na Finančním úřadu pro Jihočeský kraj, kde se zabýval vytvářením systému pro boj proti karuselových podvodům prostřednictvím zajišťování majetku.

reklama

autor: Ministerstvo financí

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.