Ministr Babiš: Podporovat zloděje není argument

27.11.2015 21:38

Na dnešní den, tj. 27.11.2015 bylo jako pevný bod jednání Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (PSP ČR) zařazeno 3. čtení návrhu zákona o EET. Opozice však přišla s dalším kolem obstrukcí, které se zapíšou do smutné historie poslanecké sněmovny.

Ministr Babiš: Podporovat zloděje není argument
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Opozice místo věcné diskuse o návrhu zákona zcela účelově pět hodin navrhovala změny programu schůze. “Opozice obstruuje, protože nemá odborné argumenty, které by položila na stůl a o kterých by se byla schopna bavit,” uvedl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Česká republika je přitom jedna z mála zemí EU, která nemá nějakou formu evidence tržeb. “Šedá ekonomika je v ČR 160 mld Kč, vzhledem k mimořádné bezpečnostní situaci potřebujeme navýšit rozpočty na vojáky, policisty a tohle všechno opozice aktivně brzdí,” uvedl ministr financí Andrej Babiš.

Obstrukce opozice jsou podle obou bezprecedentní. “Jde snad o jedinou opozici v Evropě, která brání lepšímu výběru daní. Pokud ODS přišla s někým, kdo se chlubí, že nevydává účtenky, takže asi prodává načerno a neplatí daně, tak tím podporuje zloděje,” uvedl dále Babiš.

“Kolem nás je mnoho demokratických států, Itálie, Rakousko, kde jednací řád neumožňuje takovéto svévolné blokování vládních zákonů. Dnes je to EET, v minulosti to byl služební zákon, který ležel deset let ladem. Musíme se zamyslet nad změnou jednacího řádu, aby toto nebylo možné.

K EET svoláme mimořádnou schůzi, protože na ní nelze měnit program. Tyto debaty odpadnou a měli bychom se již bavit na odborné úrovni,” nastínil další postup Faltýnek. “Budeme jako hnutí ANO prosazovat, aby návrh zákona o EET byl projednán a schválen PŘED třetím čtením o rozpočtu,” dodal Babiš. 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.