Ministr Babiš: Vánoční projev působil pozitivně, těší mě podpora kroků, které děláme

26.12.2015 17:36

Vyjádření Andreje Babiše a některých dalších poslanců hnutí ANO k dnešnímu Vánočnímu projevu prezidenta Miloše Zemana.

Ministr Babiš: Vánoční projev působil pozitivně, těší mě podpora kroků, které děláme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ačkoli nemohl vidět prezidentský Vánoční projev v přímém přenosu, hodnotí jej ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš pozitivně. “Jsem s rodinou na cestě do Rakouska, ale samozřejmě, že jsem si ho nechal poslat alespoň jako text. Projev pana prezidenta hodnotím jako velmi dobrý. Těší mě, že podporuje kroky české vlády, pozitivně vnímá hospodářský růst, zlepšení životní úrovně, nízkou nezaměstnanost i naši proinvestiční politiku. Přirovnání ke svěrací kazajce nasazené předchozími vládami je trefné. Velmi pozitivně vnímám i to, že stojí za zákony, které mají vybrat více daní a narovnat podnikatelské prostředí. Snad jen jeho skandinávská vize mi úplně nesedí, hnutí ANO daně zvyšovat nechce. Celkově na mě ale projev působí pozitivně, státnicky a ve větách jako "skončila blbá nálada" vidím i pokus o spojení českého národa, ne jeho rozdělování, jak se v minulosti občas stávalo,” uvedl na adresu prezidenta Babiš.

Podobně hodnotí projev i jeho kolegové poslanci za hnutí ANO.

“Pozitivně hodnotím to, že prezident veřejně podpořil nutnost zvýšení výběru daní, které budou moci být použity pro zdravotnictví, kde jsou další peníze nezbytně potřeba. Nezmínil však to, že samotné zvýšení výběru daní situaci neřeší. Pokud budou vytunelovány, tak zdravotnictví nezlepšíme,” uvedl například Rostislav Vyzula.

Exministryně spravedlnosti Helena Válková oceňuje paralelu ke skandinávským státům. “Strategie přibližování České republiky skandinávskému modelu sociálního státu je pro nás v mnoha ohledech užitečná a mohla by nás uchránit před tím, s čím jsou konfrontovány příliš liberálně orientované státy: s prohlubováním sociálních rozdílů na úkor sociální solidarity. V tomto ohledu představuje pro mne poselství pana prezidenta optimistickou vizi, kterou rovněž sdílím,” uvedla Válková.

Poslankyně Jana Pastuchová rovněž oceňuje, že prezident mluvil především o vizích pro Českou republiku. “Jeho hodnocení i vize budoucnosti naší země vnímám velice pozitivně a doufám, že on sám jako nejvýznamější představitel ČR udělá maximum, aby ji naplnil,” komentovala projev Pastuchová.

“Miloš Zeman má ve zvyku citovat při svých projevech významné osobnosti. Ve vánočním poselství citoval jednou: Andreje Babiše,” glosuje nakonec poslanec Martin Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…