Ministr Babiš: Z těchto informací lidé zjistí, na co přesně jdou peníze z rozpočtu...

22.04.2015 14:57

Ministerstvo financí vydalo publikaci „Státní rozpočet 2015 v kostce“. Publikace, která má za cíl přiblížit problematiku státního rozpočtu široké veřejnosti, popisuje jeho hlavní funkce a charakteristiky.

Ministr Babiš: Z těchto informací lidé zjistí, na co přesně jdou peníze z rozpočtu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Informace obsažené v publikaci pomohou daňovým poplatníkům získat rychle základní představu o tom, jak stát plánuje a zabezpečuje financování jednotlivých činností a jakým způsobem zajišťuje hospodaření s jejich prostředky,“ prohlásil ministr financí Andrej Babiš. „Lidé se z brožury mohou dozvědět i o samotném procesu přípravy rozpočtu,“ dodal Andrej Babiš s tím, že „Státní rozpočet 2015 v kostce“ také přináší konkrétní informace o státním rozpočtu na rok 2015.

Kromě zvýšení informovanosti veřejnosti o státním rozpočtu prohlubuje publikace i transparentnost rozpočtové politiky v souladu s mezinárodními trendy. Představuje českou verzi „Rozpočtu pro občany“ (Citizens Budget), jehož publikování doporučuje řada mezinárodních organizací (Světová banka, OECD, International Budget Partnership).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Andrej Babiš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.