Ministr Babiš: Zveřejňujeme, co dosud občan neviděl

20.03.2015 13:27

Ministerstvo financí zveřejnilo na svých internetových stránkách rozhodčí nálezy v mezinárodních arbitrážních sporech s Českou republikou. Pokračuje tak v nastaveném trendu zvyšování transparentnosti resortu. Vyjádření ministra financí Andreje Babiše:

Ministr Babiš: Zveřejňujeme, co dosud občan neviděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Arbitráže byly vedené s Českou republikou, a proto si myslím, že by občané měli mít možnost se s rozhodčími nálezy seznámit, což se v minulosti nedělo.

Arbitrážní spory s Českou republikou řeší nový interní arbitrážní tým Ministerstva financí, který vznikl se záměrem zefektivnit právní služby ministerstva, snížit výdaje na právní služby a tím i ušetřit peníze daňových poplatníků. Nový interní tým byl úspěšný již v několika velkých arbitrážních sporech.

Mezi zveřejněné rozhodčí nálezy patří i nález v zatím posledním v řadě sporů, ve kterých byla Česká republika úspěšná, a to ve sporu se společností Forminster Enterprises Limited ve věci údajného poškození její investice ve společnosti KOTVA.  Na internetových stránkách je také například zveřejněn nález ve sporu se společností European Media Ventures ve věci sporu o TV3 či nález ve sporu se společností InterTrade Holding ve věci CE Wood.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Andrej Babiš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…