Ministr Brabec: Konečně jsem se vypravil do parku osobně a zůstal v příjemném šoku

10.04.2016 7:32

Ministr životního prostředí Richard Brabec tento týden zavítal do libereckého EKOParku na přátelskou návštěvu.

Ministr Brabec: Konečně jsem se vypravil do parku osobně a zůstal v příjemném šoku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Brabec

Na závěr ministrova pracovního dne, v rámci více jak hodinové návštěvy, mu majitel a tvůrce parku Stanislav Šťastný představil celý koncept.Ministr svou návštěvu EKOParku prožil všemi smysly. Zhlédl exhibiční vystoupení místních sportovců, kterého se účastnila radní města Liberec, mistryně světa v extrémním překážkovém závodě Spartan Race USA 2015. K pohoštění v korunách stromů mu hrála živá, etno hudba a ochutnal zdravé speciality servírované na talíři vytvořeném z čerstvě uříznutého kmene stromu.

"Konečně jsem se vypravil do parku osobně a zůstal v příjemném šoku. Skvělý nápad a ještě lepší realizace!" uvedl ministr.

Myšlenkou projektu EKOParku je dostat rodiny s dětmi z nákupních center, kde tráví víkendy, do přírody, do parku. Dlouhodobým cílem je vytvoření unikátního parku o rozloze 10.000 m2. Příroda, ekopobyt, sepětí s přírodou, aktivní odpočinek a relaxace. EKOPark nabídne svým návštěvníkům široké spektrum aktivit, například: relaxační prvky určené pro pobyt v přírodě, piknikové paloučky, místa pro pozorování a naslouchání zvukům přírody, naučné přírodovědné stezky pro děti, interaktivní hmyzí hotely, kontaktní mini zoo, čapí hnízdo z větví, dětské bludiště, přírodní stezku pro chůzi na boso tzv. smyslový chodníček, interaktivní javorový altánek plný dřevěných skládaček a mnoho dalšího.

Pro sportovní účely a zdravý životní styl je v parku k dispozici crossfit/workoutové hřiště - venkovní posilovna pro procvičení celého těla. Vyhlídkové rozhledny v korunách stromů nabízejí nejen pozorování přírody, ale pro dobrodruhy i možnost přespání ve volné přírodě. Pracovnu v přírodě bude moc využít každý pro svou práci, setkávání s klienty a přáteli u kávy.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…