Ministr Brabec: Naplnění iniciativy VODA 300 považuji za zásadní pro řešení důležitých otázek souvisejících s vodou

29.09.2016 17:20

Materiály k situaci kolem vody v České republice a francouzský dokument Jak korporace bohatnou na vodě? na DVD, byly osobně předány dne 19.9.2016 poslancům, senátorům a členům vlády na podatelnách senátu a poslanecké sněmovny. Nejvyššímu státnímu zástupci a ochránkyni veřejných práv byla zaslána. Iniciativa byla zaslána také Evropské komisi, velvyslancům některých zemí, protikorupčním nadacím a Bezpečnostní informační službě.

Ministr Brabec: Naplnění iniciativy VODA 300 považuji za zásadní pro řešení důležitých otázek souvisejících s vodou
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Vzhledem k jednání politiků ODS za posledních 20 let, dostali iniciativu VODA 300 ve sněmovně jen p. Fiala a p. Němcová a v senátu p. Kubera a p. Svoboda. Je na nich, zda ostatní členy ODS s iniciativou seznámí. Vzhledem ke svému jednání nedostali iniciativu také 3 členové senátu za ČSSD - Miloš Malý, Martin Tesařík a Jaroslav Palas. I v jejich případě by šlo o plýtvání peněz lidí, kteří se na materiály a dokument složili. V rámci politických stran dostali v některých případech dva politici jedno DVD.

Po předání dokumentů politikům v rámci iniciativy VODA 300 proběhla tisková konference Na tiskové konferenci vystoupil Ing. Radek Novotný, autor projektu Pravda o vodě a 2 zástupci měst, kteří léta brání vodárny proti pokoutnému procesu instalování soukromého penězovodu mezi vodárnu a občany. Zástupci médií a veřejnost byli seznámeni s iniciativou VODA 300 a tím jaké informace obdrželo 300 politiků, na tiskové konferenci v Bussiness centru PVA EXPO PRAHA, Praha v rámci veletrhu FOR ARCH. Tiskové konferenci byl přítomen ministr životního prostředí Richard Brabec, který vyjádřil podporu iniciativě VODA 300 a sdělil:

"Iniciativu VODA 300 podporuji a naplnění cílů iniciativy považuji za zásadní pro řešení všech důležitých otázek souvisejících s vodou v České republice."

165 občanů se složilo částkou 150.450 korun na dokument pro 300 politiků, kteří v ČR o vodě rozhodují.

V rámci iniciativy VODA 300 se 165 občanů

složilo částkou 150. 450 Kč a společně koupili 300 vrcholným politikům, kteří rozhodují v ČR o tom, jak a pro koho je nastaven systém hospodaření s vodou 177 ks dokumentu na DVD.

Občané se složili na dokument "Jak korporace bohatnou na vodě?" a společně politiky vyzvali k nápravě a jednání v zájmu státu a jejich občanů. Doložili politikům, že jejich požadavek nápravy je zcela legitimní. Pokud politici pracují v zájmu státu a jeho občanů, pak obsah iniciativy VODA 300 nemohou ignorovat.

Související články

  1. Iniciativa VODA 300
  2. PETICE: Chci vodu v rukou samospráv nikoliv v rukou koncernů

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.