Ministr Chovanec: Bezpečnost je pro nás absolutní prioritou

16.12.2016 19:41

Vláda schválila Audit národní bezpečnosti, jehož cílem bylo posoudit odolnost České republiky vůči současným bezpečnostním hrozbám.

Ministr Chovanec: Bezpečnost je pro nás absolutní prioritou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Ministerstvo vnitra má teď do konce dubna čas na vypracování Akčního plánu. Na tom by se měly podílet všechny zainteresované subjekty. 

„Poprvé v ČR vznikl bezpečnostní materiál takového záběru, což dokazuje, že bezpečnost je pro nás absolutní prioritou. Jsem připraven dál koordinovat zavádění závěrů auditu a vypracovat akční plány a časové harmonogramy,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

Cílem Akčního plánu bude zhodnotit plnění jednotlivých opatření stanovených auditem a nastavení časových harmonogramů k jednotlivým úkolům. Tento materiál bude předložen vládě nejpozději do 30. dubna 2017 a nebude veřejný.

Práce na Auditu národní bezpečnosti, jehož přípravu koordinovalo Ministerstvo vnitra, byla zahájena na začátku roku a podílelo se na ní cca 120 expertů z řad ministerstev, dalších správních úřadů, bezpečnostních sborů a zpravodajských služeb. Věnuje se deseti okruhům hrozeb, které byly expertní skupinou vybrány jako osnova materiálu: terorismus, extremismus, organizovaný zločin, působení cizí moci, bezpečnostní aspekty migrace, přírodní hrozby, antropogenní hrozby, hrozby v kyberprostoru, energetická, surovinová a průmyslová bezpečnost a hybridní hrozby a jejich vliv na bezpečnost občanů. Nad rámec materiálu je samostatně zpracována ještě kapitola Stabilita měny a finančních institucí.

Text Auditu národní bezpečnosti je dostupný zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…