Ministr Chovanec: ČR je od útoku v Manchesteru v kontaktu s kolegy ve Spojeném království

23.05.2017 11:08

z Facebooku

Ministr Chovanec: ČR je od útoku v Manchesteru v kontaktu s kolegy ve Spojeném království
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

Česká republika je od útoku v Manchesteru prostřednictvím Národního kontaktního bodu pro terorismus a tajných služeb v kontaktu s kolegy ve Spojeném království. V tuto chvíli nemáme žádnou informaci, že by se útok měl jakkoliv týkat území ČR, a neexistuje ani žádná informace, že by ČR hrozilo bezprostřední nebezpečí.

Informace o vyšetřování útoku budeme průběžně vyhodnocovat, a pokud bude potřeba, sejde se okamžitě Společná zpravodajská skupina nebo Bezpečnostní rada státu. Zatím tomu však nic nenasvědčuje.

V ČR stále platí 1. stupeň ohrožení terorismem, tedy potřeba zvýšené bdělosti. Policie je ve větším počtu přítomna v místech s větší koncentrací lidí, po útoku v Manchesteru však bude z preventivních důvodů vidět v ulicích více než v minulých dnech. To se týká i významných kulturních a společenských akcí, které nás v nejbližší době čekají. Vyšší ochrana měkkých cílů je naše priorita a s pořadateli veřejných akcí proto pravidelně komunikujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…