Ministr Chovanec: ČR nabídla Itálii finanční a expertní pomoc

07.07.2017 11:50

Ve Středomoří stále dochází k významnému migračnímu tlaku, který má dopad zejména na Itálii. Česká republika si je vědoma této vážné a složité situace. Proto ministr vnitra Milan Chovanec svému italskému protějšku Marcu Minnitimu vyjádřil podporu a nabídl mu konkrétní pomoc.

Ministr Chovanec: ČR nabídla Itálii finanční a expertní pomoc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

Česká republika tak bude i nadále pomáhat Itálii v hotspotech navracet nelegální migranty a rovněž je připravena dle požadavků Itálie vyslat potřebný počet policistů. Mimo jiné je připravena zvýšením finančního příspěvku až na 800 000 eur podpořit aktivity Evropské unie v Libyi. Ministr vnitra rovněž v dopise připomněl, že od prvopočátku považujeme systém kvót za naprosto nefunkční s tím, že se EU a její členské státy musí zaměřit na řešení vedoucí k předcházení nelegální ekonomické migrace.

Česká republika je v rámci uprchlické krize jednou z nejaktivnějších zemí, která důsledně pomáhá přímo v místě konfliktů i v okolních státech. Ministerstvo vnitra poslalo v uplynulých dvou letech do krizových oblastí už přes 340 mil. Kč, např. na zajištění lékařské péče i zlepšování životních podmínek. Do hotspotů jsme za poslední dva roky vyslali pomáhat 63 expertů, pro Frontex 200 policistů a 339 policistů v rámci bilaterální spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…