Ministr Chovanec: Nechte nás, abychom si své věci vyřešili, a my si je vyřešíme

07.11.2014 15:20

Projev na 20. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 11. 2014

Ministr Chovanec: Nechte nás, abychom si své věci vyřešili, a my si je vyřešíme
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, my jsme velice dobře zaznamenali rozhořčení opozice k tomuto tématu a my ho sdílíme. Na druhou stranu nechápu, co tady dnes chcete po premiérovi, aby vyřešil. Je přeci legitimní, aby oba pánové, které tu nevidím, se k této věci mohli vyjádřit.

Slýchám tady od pana poslance Kalouska, prostřednictvím pana předsedajícího, že nevěří českým novinám. Ale vyjádření pana kolegy Němečka je jenom z těch novin. Počkejme si na to, až se oba aktéři panu premiérovi vyjádří k té věci. Nechme na to, aby měli možnost se obhájit, a já jsem přesvědčen o tom, že pan premiér v této věci bude jednat tvrdě a rozhodně. (Ojedinělý smích v sále.) No bude! Já jsem vcelku rád, že jsme nedostali vaši důvěru při sestavování této vlády, jak jste nám mnohokrát připomněli. Ale nechte nám na tom, abychom si své věci vyřešili a my si je vyřešíme. To prosím pěkně mějte na paměti.

Co se týká mimořádné schůze - no proč ne? Ale přeci vládní koalice má právo si vyslechnout oba aktéry a zeptat se jich, jestli jsou autory těch výroků. I to se může stát. A je otázkou, že oba pánové ve slušné pánské i dámské společnosti mají právo se obhájit a doložit důkazy. Jediné, dámy a pánové, co já neumím vysvětlit veřejnosti po dnešní schůzi je to, že z této schůze odejdeme a zvýšíme si platy tak neúměrně, že to neumím těm občanům vysvětit. Pojďme se vrátit k jednání této schůze, prosím pěkně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace