Ministr Chovanec: V průběhu příštího roku chceme v kraji zvýšit počet policistů

11.01.2016 8:23

Ministr vnitra Milan Chovanec navštívil Královéhradecký kraj.

Ministr Chovanec: V průběhu příštího roku chceme v kraji zvýšit počet policistů
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Po pracovním obědě s představiteli kraje se zúčastnil prohlídky pobytového zařízení pro uprchlíky v Kostelci nad Orlicí, které je s kapacitou 275 lůžek největším azylovým střediskem v České republice.

Středisko slouží k ubytování žadatelů o mezinárodní ochranu, případně dalším cizincům. K 3. lednu 2016 zde bylo ubytováno 134 klientů včetně 30 dětí především z Ukrajiny, Ruska, Kuby, Arménie, Iráku a dalších států.

„V zařízení v Kostelci se nacházejí uprchlíci, kteří již zažádali o azyl v České republice. Setrvají zde několik týdnů, než se začnou v rámci společnosti integrovat. S vedením zařízení a s představiteli obce jsme se dohodli na úzké spolupráci při řešení problematiky související s pobytem cizinců, například na rozšíření počtu kamer v  obecním kamerovém systému a také na užší spolupráci s policií,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

Poté ministr navštívil obvodní oddělení Policie České republiky v Kostelci nad Orlicí a v Náchodě. „V průběhu příštího roku chceme v Královéhradeckém kraji zvýšit počet policistů o 68 lidí, stav bezpečnosti je ale v celém kraji velmi dobrý a také objasněnost případů je zde velmi vysoká,“ řekl ministr vnitra.

Na besedě v Náchodě odpovídal Milan Chovanec na dotazy občanů týkající se nejen migrační krize. Výjezd do Královéhradeckého kraje je pokračováním série návštěv krajů, které pan ministr pořádá. Výjezdy do dalších krajů se uskuteční v průběhu roku 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.