Ministr Chovanec: Ve Znojmě bude postavena nová hasičská stanice

09.09.2014 9:55

Na pracovní návštěvu zavítal do Znojma ministr vnitra Milan Chovanec. V doprovodu starosty Znojma Vlastimila Gabrhela a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška navštívil mimo jiné zdejší hasiče a policisty, se kterými diskutoval nejen o jejich potřebách, ale také o projektu na výstavbu nové hasičské stanice.

Ministr Chovanec: Ve Znojmě bude postavena nová hasičská stanice
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Je nezbytné, aby hasiči měli pro svou práci důstojné prostředí a perfektní technické vybavení a zázemí. Současná hasičská stanice ve Znojmě už nevyhovuje. Nová stanice by měla být otevřena do dvou let a stát sto milionů korun. Peníze půjdou hlavně ze státního rozpočtu, přispěje ale i kraj a město,“ slíbil ministr Chovanec s tím, že znojemští hasiči si novou stanici zaslouží. Příspěvky kraje a města budou spíše symbolické, stavbu zafinancuje ministerstvo. Město již na jaře letošního roku schválilo příspěvek na tento projekt ve výši tří set tisíc korun.

„Jsem velice rád, že se pozornost ministerstva upřela právě na hasičskou stanici ve Znojmě. Její prostory jsou už dlouho v žalostném stavu. Přitom akceschopnost hasičského sboru je klíčová pro bezpečnost nás všech,“ řekl starosta Vlastimil Gabrhel.

Společně hovořili také o bezpečnostních otázkách. Pan ministr si byl osobně prohlédnout sídliště v blízkosti hotelu Dukla, hovořil i s vedoucí ubytovny v Dukle i s kolemjdoucími. V této lokalitě je nyní klid, jak potvrdili, a to i díky součinnosti státní a městské policie. Řeč se stočila také k obchodu s drogami. Ačkoliv Znojmo nemá v těchto ohledech zásadní problémy, je nutné tyto oblasti nadále monitorovat a analyzovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…