Ministr Chovanec: Zarazilo mě podezřele hodně lidí okolo Babiše napojených na bývalý Útvar pro odhalování organizovaného zločinu

21.05.2017 15:40

Vyjádření na sociální síti Facebook:

Ministr Chovanec: Zarazilo mě podezřele hodně lidí okolo Babiše napojených na bývalý Útvar pro odhalování organizovaného zločinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Také jste si všimli kauzy kolem Davida Rusňáka, významného člena a sponzora hnutí ANO a zetě paní Schillerové? To je ta samá dáma, která je na ministerstvu financí pravou rukou Andreje Babiše a která podle jeho přání měla být dokonce novou ministryní. Pan Babiš má ve svém hnutí stejné problémy, které tak rád kritizoval u tradičních politických stran. Lidé jsou všude stejní. Co mne ale zarazilo jako ministra vnitra víc, je podezřele hodně lidí v okolí Babiše napojených na bývalý útvar ÚOOZ: 

1. Pan Rusňák je podle médií podezřelý z toho, že za pomoci bývalých příslušníků ÚOOZ tahal z policie citlivé informace, a to zřejmě řadu let. 
2. Pan Babiš podle nahrávek s novinářem Přibilem dostával informace od příslušníků ÚOOZ. A navíc nenahlásil, že se také prohraboval v dokumentech z policejních spisů, což by mohlo být trestné. 
3. Hnutí ANO rozpoutalo před rokem přes noviny pana Babiše aféru kolem sloučení dvou policejních útvarů, protikorupční policie a právě ÚOOZ. Babiš spolu s miliardářem Jančurou mne dokonce cíleně před volbami skandalizovali na svých bilboardech. Teď se ukazuje, že oba čelí podezření, že si ulívali nezdaněné peníze prostřednictvím korunových dluhopisů a že se to šetří. 
4. Řada šéfů ÚOOZ, které nikdo nevyháněl a na truc sami odešli od policie, nakonec zakotvila v resortech politiků hnutí ANO. 

5. A k tomu se pan Babiš přiznal, že s bývalým šéfem ÚOOZ Šlachtou mluví o jeho angažmá v čele policie. Toho není málo, že? Láska pana Babiše k získávání informací do kompro složek je dobře známa. Stejně jako to, že si jeho firmy platí desítky bývalých policistů. Doufám, že jsem vám těmito řádky nezkazil víkend. Je potřeba si odpočinout, i když počasí se mračí!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.