Ministr Chovanec: Zpřísnili jsme kontroly na celém území státu

20.06.2015 14:56

V nejbližším možném termínu je ministr vnitra Milan Chovanec připraven diskutovat o otázkách migrace a další bilaterální spolupráce se svou rakouskou kolegyní Johannou Mikl – Leitner, kterou požádal o schůzku.

Ministr Chovanec: Zpřísnili jsme kontroly na celém území státu
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

„Otázka uprchlíků se stala jedním z hlavních evropských témat,“ podotkl ministr Chovanec a zopakoval, že největším migračním vlnám čelí Řecko s Itálií. Nelegální migraci na území České republiky řeší policisté. „Zpřísnili jsme kontroly na celém území státu a vůbec jsme v tomto smyslu zintenzivnili veškerou činnost,“ ubezpečil.

Ve vztahu k nelegální migraci přijala policie opatření, a to na krajských ředitelstvích sousedících s Rakouskem. Jde o 3 krajská ředitelství PČR (jižní Morava, jižní Čechy a kraj Vysočina). Opatření budou probíhat časově i místně flexibilně podle toho, jak se bude situace s uprchlíky dále vyvíjet. Opatření jsou situována do míst, kde uprchlíci nejčastěji do České republiky vstupují, přejíždějí přes ni nebo tam, kde ji opouští.

Dnes také proběhly policejní kontroly ve vlacích na Wilsonově nádraží v Praze. Jednalo se o spoje z Maďarska a ze Slovenska. Policisté při těchto kontrolách zadrželi celkem 13 osob z Pákistánu, Iránu, Sýrie, Afghánistánu a Somálska. Z těchto osob již 7 mělo zažádáno o azyl v Řecku nebo v Maďarsku. Policie tyto osoby umístí do záchytného zařízení pro cizince a následně budou vráceni do zemí, kde žádaly o azyl. U zbylých zadržených uprchlíků bude policie zjišťovat jejich totožnost a důvod migrace a na základě toho budou přijata další opatření.

Stejně tak je připraven k okamžitému jednání policejní prezident Tomáš Tuhý se svým maďarským protějškem Károlym Pappem. Jejich společná schůzka se uskuteční v nejbližších dnech.

Zdroj: cssd.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…