Ministr Dienstbier: Muži, aktivně se zapojte do podpory genderové rovnosti

18.03.2016 21:24

Ministr Dienstbier přednesl na půdě OSN projev za Českou republiku.

Ministr Dienstbier: Muži, aktivně se zapojte do podpory genderové rovnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier

Ministr ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier přednesl v úterý v New Yorku na 60. zasedání Komise OSN pro postavení žen za Českou republiku projev na téma "Posilování postavení žen a v souvislosti s udržitelným rozvojem". 

 60. zasedání Komise OSN pro postavení žen v New Yorku

Informoval valné shromáždění o konkrétních opatřeních, která česká vláda přijala s cílem posílit rovnost žen a mužů. V listopadu 2014 schválila Vládní strategii pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014 - 2020. V návaznosti na tuto strategii vznikly akční plány - Akční plán prevence domácího a genderově podmíněného násilí a rovněž Akční plán pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice a rozhodovacích pozicích, který je aktuálně v meziresortním připomínkovém řízení. 

Ve svém vystoupení vyzval také muže, ať se aktivně zapojují do podpory genderové rovnosti.

60. zasedání Komise OSN pro postavení žen
Mandátem Komise OSN je především sledovat implementaci Pekingské akční platformy přijaté na 4. Světové konferenci o ženách. Pekingská akční platforma představuje jeden z nejkomplexnějších a nejvýznamnějších dokumentů OSN v oblasti rovnosti žen a mužů a přímo navazuje na Úmluvu OSN o odstranění všech forem diskriminace žen.

V delegaci ČR je spolu s ministrem i náměstkyně Martina Štěpánková, vedoucí oddělení rovnosti žen a mužů Lucia Zachariášová, Radan Šafařík z téhož oddělení, zástupce kabinetu předsedy vlády Jan Gruber a zástupci a zástupkyně některých neziskových organizací. 

Česká delegace v New Yorku na 60. zasedání Komise OSN pro postavení žen

Vůbec poprvé bude také Česká republika pořádá v rámci zasedání také dva odborné semináře. První z nich na téma "Jak mohou sociální a technologické inovace přispět k dosažení rovnosti žen a mužů" proběhl ve středu 16. března. Na druhém semináři byl představen dvacetiminutový animovaný film o domácím násilí Norského filmového institutu s názvem Angry Man (Zuřivec). Film je cílený na děti, kteří jsou svědky domácího násilí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.