Ministr Dienstbier se zúčastní Evropského dne diverzity

16.05.2016 9:38

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, pod kterého rovněž spadá Oddělení rovnosti žen a mužů ÚV ČR, se v pondělí 16. května v Era světě zúčastní Evropského dne diverzity, který se bude v České republice konat historicky vůbec poprvé.

Ministr Dienstbier se zúčastní Evropského dne diverzity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Jiří Dienstbier

Jeho součástí bude diskuse odborníků a ministra pro lidská práva o sociálním a ekonomickém kontextu diverzity a prezentace čerstvých výsledků Indexu zastoupení žen ve vedení firem. Hlavním bodem programu pak bude slavnostní podpis evropské Charty diverzity ze strany významných firem v ČR.

Evropská Charta Diverzity rozšíří své řady hned o několik významných signatářů. Za osobní účasti ministra Jiřího Dienstbiera se přihlásí k Chartě společnosti jako Vodafone, RWE, Accor Hotels, Johnson & Johnson, Hochtief, Shell a Rossmann.

V dalších evropských zemích se k Chartě a dodržování jejich principů zavázalo již více než 7500 zaměstnavatelů. Evropský Den Diverzity je v jednotlivých zemích pořádán členy evropské platformy Chart Diverzity, která funguje za podpory DG Justice.

Celou akci u příležitosti Evropského Dne Diverzity pořádá Byznys pro společnost, která v ČR Chartu Diverzity koordinuje. Jejím cílem je zpropagovat téma diverzity a rozmanitosti na pracovišti.

Další akce v rámci Dne diverzity

Byznys pro společnost zároveň představí zcela čerstvé výsledky Indexu zastoupení žen ve vedení 2016, který mapuje zastoupení žen a mužů v top 250 českých firmách dle obratu a představuje i sektorová specifika.

Den diverzity bude doprovázet také inovativní kampaň Nejsem žádný průměr! Tu spustil Byznys pro společnost s partnery přímo na jednotlivých pracovištích s cílem podpořit rozmanitosti v pracovních kolektivech. Jde o unikátní nástroj interní komunikace pro zaměstnavatele, kteří mohou zábavnou formou propagovat mezi svými zaměstnanci přínosy rozmanitosti/diverzity a ukázat, co pro její podporu dělají nebo plánují udělat. Kampaň si již vyzkoušely stovky českých zaměstnanců i u nás.

Celý program Dne diverzity ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.