Ministr Drábek: Chci hledat konstruktivní řešení

07.03.2011 19:25

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek se minulý týden dohodl s Národní radou zdravotně postižených na diskuzi nad předloženými novelami zákonů.

Ministr Drábek: Chci hledat konstruktivní řešení

Novela čtyř zákonů byla předložena do vnějšího připomínkového řízení v pátek 25. 2., diskuze nad nimi by měla být ukončena do konce března. „Pokud Národní rada zdravotně postižených přijde s relevantními argumenty, proč a jakým způsobem navržené materiály upravit, pak se tomu nebráním. V tomto duchu jsem také s předsedou NRZP Václavem Krásou již minulý týden jednal," řekl ministra práce a sociálních věcí Jaromír Drábek.

Ohlášení plánované demonstrace proto nepovažuje za šťastné, resp. konstruktivní řešení, o vzájemném dialogu mezi Národní radou a ministerstvem nepochyboval. Dnešní systém administrace a rozdělování podpor tělesně postižených je velmi nákladný, snahou resortu je jej zefektivnit, zejména zjednodušit administrativní náklady s ním spojené. Zavedení nového systému u průkazů TP, ZTP a ZTP/ P, resp. jejich nahrazení novými druhy průkazů, nemá za cíl oklestit výhody, které hendikepovaným přinášely. Úlevy v běžném životě zůstanou zachovány, pouze se upravují kritéria, aby nebyly tyto průkazy zneužívány. Dnes je držitelů těchto průkazů v České republice téměř půl milionu. Dvouleté přechodné období neznamená rušení těchto výhod, ale pouze umožňuje jednotlivým poskytovatelům plynulý přechod do nového systému (platnost původních průkazů zůstane v této době zachována).

Více:
Budeme žebráci, brání se postižení škrtům. VV je litují

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.