Ministr Hamáček: Jsem hrdý na každého, kdo se rozhodl jakkoliv pomoct

13.04.2020 12:12

Poděkování na facebookovém profilu všem, kteří v tomto čase pomáhají.

Ministr Hamáček: Jsem hrdý na každého, kdo se rozhodl jakkoliv pomoct
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD)

Hodně jsem přemýšlel, jak bych vám popřál hezké svátky. Venku je krásně a Velikonoce jsme zvyklí trávit s rodinou. Ideálně venku. A právě v tomto období vás musím každý den žádat, abyste zůstávali doma, abyste nikam nechodili. A když… Tak jen podle pravidel, s rouškou a ohleduplně ke svému okolí.

Dostali jsme se všichni do situace, ve které jsme nikdo nechtěli být. A navíc jsme si to ani pořádně nedokázali představit. Lidé sledují čísla u nás i v zahraničí. Všude je mnoho analýz. Ale já bych chtěl mluvit o něčem jiném. O neuvěřitelné vlně solidarity, která se zvedla napříč celou společností.

Řeknu to rád. Jsem hrdý na každého, kdo se rozhodl jakkoliv pomoct. Od dobrovolníků, kteří donášejí starším nákupy, přes lékaře, sestry, zdravotníky, policisty, hasiče, vojáky a vůbec všechny ženy a muže v první linii, až k těm, kdo své inovativní nápady na ochranné prostředky či ventilátory přetavili do reality, aby ostatním mohli pomoci. Zvláštní dík zaslouží pečovatelky a pečovatelé v domovech pro seniory za svou obětavou práci, prodavači nebo učitelé, kteří učí své děti na dálku.

Chtěl bych vám všem velmi upřímně popřát veselé Velikonoce. A zároveň i moc poděkovat, že jste zodpovědní. Jedině tak to #spoluzvladneme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.