Ministr Hamáček: Méně papírování, více policistů v ulicích

03.06.2019 21:41

V pátek 31. května 2019 se poprvé sešla nová pracovní skupina ke snížení administrativní zátěže policistů. Meziresortní pracovní skupinu zřídil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), cílem je zabránit zbytečnému papírování v kancelářích.

Ministr Hamáček: Méně papírování, více policistů v ulicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Pracovní skupina se bude věnovat oblastem legislativy, sjednocení praxe u jednotlivých útvarů i digitalizace trestního procesu. „Je nepřijatelné, aby policisté zbytečně seděli v kancelářích kvůli nesmyslnému papírování. Tuhle praxi chci ukončit. Proto zjistíme, kdy je nutné změnit zákon a kdy stačí zjednodušit přísné interní předpisy,“ uvedl Jan Hamáček s tím, že výstupem pracovní skupiny SMART budou konkrétní opatření, která policistům umožní být více v ulicích a méně v kancelářích. Zásadním úkolem dle ministra vnitra bude také zjednodušení procesů pro běžné občany.

V pracovní skupině jsou kromě odborníků Ministerstva vnitra také zástupci policie, Ministerstva spravedlnosti a Nejvyššího státního zastupitelství. Skupina mj. naváže na činnost předchozí skupiny START a rozpracuje její doporučení, která v minulosti mapovala administrativní zátěž na Krajském ředitelství policie hlavního města Prahy.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…