Ministr Herman: Dubské slavnosti

25.08.2014 14:27

Na pozvání starosty města Dubí, Ing. Petra Pípala, se ministr kultury Daniel Herman v pátek 22. srpna zúčastnil Dubských slavností.

Ministr Herman: Dubské slavnosti
Foto: hns
Popisek: Daniel Herman v půlnočním rozhovoru

Dubské slavnosti se letos konaly v duchu dvou významných výročí, a to 520 let první zmínky o Dubí a 150 let od zahájení výroby porcelánu.

Kromě ministra Hermana se slavností zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, představitelé římskokatolické církve, delegace německého a italského partnerského města a další významní hosté.

Ministr Herman se setkal s Vladimír Faixem generálním ředitelemČeského porcelánu a. s. a prohlédl si nový Dům porcelánu s modrou krví. V kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Dubí, v nejsevernějším kostele s benátskou architekturou, se poté zúčastnil zahájení Dubských slavností koncertem Václava Hudečka se souborem Barocco sempre giovane.

Na závěr návštěvy Dubí se ministr Herman setkal s představiteli města, významnými občany a dalšími hosty ve společenském sále v Tereziných lázních Dubí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě