Ministr Herman: Kytarový virtuos Štěpán Rak zahrál seniorům v Nostickém paláci

19.07.2016 22:26

Ministr kultury pozval do Nostického paláce přes 60 seniorů z pražských Domovů pro seniory na kytarový koncert skladatele a profesora Štěpána Raka.

Ministr Herman: Kytarový virtuos Štěpán Rak zahrál seniorům v Nostickém paláci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Jsem velmi rád, že Vás mohu o prázdninách přivítat tady v Nostickém paláci. Věřím, že toto naše setkání nastartuje sérii dalších kulturních akcí na půdě Ministerstva kultury, a že nám i Vy svým zájmem a přítomností pomůžete otevřít dveře k dalším představením a milým setkáním na půdě krásného barokního paláce. Našim záměrem totiž je, aby právě tyto historické prostory sloužily i kultuře živé,“ řekl Daniel Herman.

Koncert profesora Štěpána Raka se jmenoval „S KYTAROU KOLEM SVĚTA“. Přítomní senioři společně s Danielem Hermanem slyšeli ukázky hudby různých zemí a světadílů v kytarových úpravách tohoto slavného virtuosa. V Konírně Nostického paláce zazněly písně, skladby a slavné melodie ze Slovenska, Ukrajiny, Ruska, Japonska, Číny, Itálie, Francie, Anglie, Španělska, USA a samozřejmě i Vzpomínka na Prahu.

Štěpán Rak se narodil 8. 8. 1945. Je světovým kytarovým virtuosem, skladatelem a pedagogem. V roce 2000 byl jmenován historicky prvním vysokoškolským profesorem kytary České republiky. Titul mu udělil prezident Václav Havel. Po celá desetiletí rozdává radost po celém světě svým originálním kytarovým přednesem. Je autorem celé řady komorních i symfonických děl, zejména však skladeb pro sólovou koncertní kytaru, která je součástí stálého koncertního repertoáru předních světových interpretů. Svá hudební díla vydává tiskem i na deskách a to jak u nás, tak i v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině