Ministr Herman: Na festivalu v Karlových Varech máme příležitost dát najevo zahraničním partnerům naši otevřenost pro spolupráci

03.07.2016 11:45

Ministr kultury Daniel Herman se účastní 51. mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Ministr Herman: Na festivalu v Karlových Varech máme příležitost dát najevo zahraničním partnerům naši otevřenost pro spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Kromě návštěv y festivalových produkcí se ministr kultury setká také s představiteli zahraničních filmových studií, s nimiž bude hovořit o možnostech využití zajímavých destinací v ČR a o filmových pobídkách. V neděli 3. 7. bude od 13 hodin hostem karlovarského speciálu Otázek Václava Moravce.

Program ministrovy návštěvy zahrnuje také řadu schůzek s českými tvůrci na téma podpory českého filmu, koprodukční spolupráce nebo digitálního restaurování filmů z původního filmového materiálu. O společenské odpovědnosti autorů, kvalitě současné produkce nebo proměně způsobu konzumace filmů promluví Daniel Herman také tuto neděli v Otázkách Václava Moravce.

„Festival v Karlových Varech je bezesporu nejvýznamnější filmovou událostí v České republice. Vnímám jej proto jako příležitost podpořit na mnoha rovinách českou kinematografii a současně dát zahraničním partnerům najevo naši otevřenost pro spolupráci na tomto poli,“ uvedl ministr Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu