Ministr Herman: Oceňuji aktivity vietnamského velvyslanectví v Praze

21.07.2017 14:39

Daniel Herman včera ve 14 hodin přijal v Nostickém paláci nově jmenovaného velvyslance Vietnamu v ČR J.E. pana Ho Minha Tuana.

Ministr Herman: Oceňuji aktivity vietnamského velvyslanectví v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

První setkání bylo pro obě strany příležitostí ke vzájemnému seznámení a zhodnocení spolupráce Česka a Vietnamu v oblasti kultury. Daniel Herman při jednání připomněl, že diplomatické vztahy obou zemí byly navázány v roce 1950; 65. výročí jejich trvání bylo v roce 2015 akcentováno Rokem vietnamské kultury v ČR.

Podle ministra Hermana jsou vztahy mezi Českem a Vietnamem na dobré úrovni. Ministerstvo kultury podporuje prostřednictvím dotačního řízení aktivity národnostních menšin, tudíž i vietnamské menšiny v ČR. Obě strany při jednání prodiskutovaly též další možnosti spolupráce v oblasti kultury, např. pořadatelé Pražského Quadriennale by uvítali rozšíření informovanost a povědomí mezi vietnamskou komunitou o možnosti vítané účasti vietnamských umělců na PQ v roce 2019.

Velmi dobrá spolupráce mezi oběma zeměmi probíhá v oblasti loutkářství. Ředitelka Muzea loutkářských kultur v Chrudimi navštívila hanojské vodní loutkové divadlo ve Vietnamu. Výsledkem byla výstava s názvem „Divadlo zrozené z vody“; unikátní vietnamské vodní divadlo se pak také prezentovalo v Česku v roce 2015 na festivalu Skupova Plzeň.

„Oceňuji také aktivity vietnamského velvyslanectví v Praze, např. minulý týden uskutečněnou výstavu s názvem„Vietnam: lidé a země pohledem moře a ostrovů“, která dokladuje též dlouhodobou spolupráci mezi Vietnamem a Českou republikou a přibližuje Pražanům dosud nepříliš objevovanou krásu této východoasijské země,“ doplnil na závěr dnešního setkání Daniel Herman.

J.E. pana Ho Minha Tuana na dnešní schůzku s ministrem kultury ČR doprovodila 1. tajemnice p. Le Thi Thu Huongová a 1. tajemník p. Tran Hiep Thuong.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.