Ministr Herman: Památník Terezín bude mít od července nového ředitele

09.05.2017 15:04

Ministr kultury vybral a jmenoval na základě výběrového řízení do funkce ředitele Památníku Terezín pana Mgr. Jana Roubínka, B. A. (narozen v roce 1971 v Praze). Ten vystřídá stávajícího dlouholetého ředitele Památníku Terezín pana PhDr. Jana Munka, CSc., který se rozhodl odejít na odpočinek.

Ministr Herman: Památník Terezín bude mít od července nového ředitele
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Děkuji pan řediteli Munkovi za dlouholetou, skvělou práci, kterou zde odvedl; všichni vidíme a víme, že dílo, které zde vytvořil, je obdivuhodné. Panu magistru Roubínkovi přeji hodně sil, energie, dobré vůle a dobrých spolupracovníků,“ řekl dnes také Daniel Herman na ceremoniálu v Památku Terezín při příležitosti oslav 70. výročí jeho založení.

Budoucí ředitel Památníku Terezín Roubínek vystudoval Hebrejskou univerzitu v Jeruzalémě, Tel - Avivskou univerzitu, Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze navazujícím magisterským studiem v oboru Historie, nyní se připravuje na státní rigorózní zkoušku tamtéž. Ovládá dva světové jazyky - anglický jazyk a hebrejštinu.

Od roku 1993 je členem Židovské obce v Praze, aktuálně reprezentant židovské obce (parlament komunity), aktivním členem ve volebním období 2012 – 2016 a byl jím zvolen i na období let 2016 – 2020. Po návratu z dlouholetého pobytu v zahraničí nastoupil v roce 2011 do historického oddělení Památníku Terezín, od roku 2015 dosud vedoucí dokumentačního oddělení Památníku Terezín.

Mgr. Jan Roubínek, B. A. se funkce ředitele Památníku Terezín - příspěvkové organizace Ministerstva kultury - ujme k 1. červenci 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…