Ministr Herman: Pokusíme se spolu se Slovenskem o získávání finančních prostředků z operačních programů

27.09.2016 14:39

Ministři kultury Daniel Herman a Marek Maďarič včera projednali během bilaterálního jednání především přípravu společné česko-slovenské výstavy při příležitosti výročí obou zemí a jejich oslav v roce 2018.

Ministr Herman: Pokusíme se spolu se Slovenskem o získávání finančních prostředků z operačních programů
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Na straně Ministerstva kultury České republiky byl realizací výstavního projektu pověřen generální ředitel Národního muzea, příspěvkové organizace Ministerstva kultury. Po projednání věci se slovenskými partnery (Slovenským národním muzeem a Slovenskou národní galerií) a dalšími českými partnerskými institucemi (Moravským zemským muzeem, Slezským zemským muzeem a Vojenským historickým ústavem) byl připraven jak podrobnější koncept výstavního projektu, tak jeho základní rámcový rozpočet.

„Na české straně již pracuje meziresortní pracovní skupina vedená Ministerstvem kultury ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, v rámci které se dotčené resorty pravidelně scházejí a informují se o pokrocích v přípravě oslav těchto výročí,“ sdělil ministr kultury ČR Daniel Herman. Právě dnes také pověřené instituce podepsaly společné memorandum o spolupráci na přípravě společné česko-slovenské výstavy s názvem „Česko-slovenská/ Slovensko-česká výstava 2018“.

„Během jednání jsme s panem kolegou Maďaričem také probrali možnost vytvořit stálou pracovní skupinu s cílem společné účasti při získávání finančních prostředků z operačních programů. Vítám též diskuzi o společném postupu a potřebách vytvoření vhodných finančních nástrojů pro programové období EU 2021 – 2027,“ uvedl po jednání Daniel Herman.

Obě strany prodiskutovaly možnosti spolupráce, formu a další postup v rámci výměny sbírkového fondu tzv. Francouzské sbírky Národní galerie a uspořádání výstavního projektu v prostorách Slovenskej národnej galérie v Bratislavě.

V neposlední řadě ministři kultury projednali plány ČR a SR při budovaní areálu Archeoparku Mikulčice – Kopčany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…