Ministr Herman: Rekonstrukci Národního muzea může veřejnost sledovat na webkamerách

06.10.2015 10:56

Záznamy z webových kamer, které monitorují činnosti v budově, se včera objevily na stránkách Národního muzea. Průběh rekonstrukce tak bude moci sledovat i veřejnost.

Ministr Herman: Rekonstrukci Národního muzea může veřejnost sledovat na webkamerách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

 
V dubnu letošního roku Národní muzeum slavnostně předalo svou Historickou budovu Sdružení M-P-I Národní muzeum k tolik potřebné a očekávané rekonstrukci. V noblesní novorenesanční budově architekta Josefa Schulze jsou nyní práce v plném proudu, probíhá pasportizace umělecko-řemeslné výzdoby, restaurátorské průzkumy, ochranné zakrývací a odstrojovací práce, demontáž parket a technologie kotelny, bourací práce a mnoho dalšího.

Ve čtvrtek 1. října 2015 se v právě rekonstruované Historické budově Národního muzea konal kontrolní den, kterého se zúčastnili zástupci Národního muzea, dodavatele Sdružení M-P-I Národní muzeum a Národního památkového ústavu. Během kontrolního dne budovu navštívil také ministr kultury České republiky Daniel Herman, aby se seznámil s aktuálním průběhem stavebních prací na této významné národní kulturní památce.



„Ihned po předání Historické budovy Národního muzea se vítězný uchazeč pustil do první fáze stavebních prací, které jsou zjevné už při pohledu na budovu zvenčí. Rekonstrukce teď probíhá dle časového plánu a zatím se při vlastní realizaci neobjevily žádné velké komplikace. Zároveň probíhá architektonická soutěž na řešení nových expozic, tak abychom mohli během příštího roku veřejnosti představit jejich budoucí tvář,“uvádí generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Zástupci institucí prošli několika zastaveními, kde jim byly prezentovány probíhající práce v budově – restaurátorské průzkumy v Panteonu, zabezpečení uměleckých děl, demontáž parketových podlah, demontáž technologie bývalé kotelny, prvotní zabezpečení kostry plejtváka myšoka. Představen byl také archeologický průzkum na východním nádvoří budovy, pod kterým vyústí spojovací tunel vedoucí z Nové budovy Národního muzea.

"Tyto kontrolní dny jsou důležité, abychom se seznámili se stavem probíhajících prací," uvedl ministr Daniel Herman. "Jsem rád, že byly spušteny i webkamery, aby taky veřejnost měla možnost kdykoliv se podívat na průběh rekonstrukce."

Sledujte rekonstrukci Historické budovy Národního muzea zblízka:

Dění v Historické budově Národního muzea budou moci všichni zájemci sledovat na webových stránkách Národního muzea, kde se od dnešního dne objeví odkaz se záznamy dvou kamer, které zachycují exteriér a interiér budovy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.