Ministr Herman: Vrazi nesmějí ovládat žádnou část světa

25.10.2014 15:36

Ministr kultury Daniel Herman se spolu s dalšími osobnostmi veřejného života zúčastnil ve čtvrtek 23. 10. v 17.30 u sochy sv. Václava na Václavském náměstí happeningu, na kterém účastníci vyzvali k zastavení masakru civilistů v Sýrii a Iráku.

Ministr Herman: Vrazi nesmějí ovládat žádnou část světa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Na podporu této výzvy se u sochy sv,. Václava shromáždilo asi 150 lidí. Na velkoplošné obrazovce byly promítány záběry poprav lidí nebo toho, jak ozbrojenci drží v rukou sťaté hlavy obětí.

„Nemůžeme dovolit, aby vrazi ovládali jakoukoliv část světa," uvedl ministr kultury Daniel Herman.

Kromě ministra Hermana vystoupil rovněž první místopředseda vlády Pavel Bělobrádek: „Budeme-li lhostejní k vraždění, únosům, znásilňování a zotročování civilistů, nemůžeme se nazývat civilizovanými lidmi,“ zdůraznil.

S dalšími proslovy vystoupil ředitel humanitární organizace Člověk v tísni Šimon Pánek, generální ředitel Charity ČR Jakub Líčka a další osobnosti veřejného života.

Účastnici demonstrace symbolicky přidali svůj podpis k výzvě Demand For Action, která usiluje o ochranu menšin v Sýrii a Iráku, kterým hrozí vyhlazení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…