Ministr Herman: Vzpomínám na svou první návštěvu Itálie poté, co padla komunistická železná opona

20.12.2015 14:38

Ministr kultury byl oceněn Zlatým odznakem Italsko-české obchodní a průmyslové komory. Ocenění je udělováno osobnostem, významným způsobem podporujícím italsko-české vztahy a vazby.

Ministr Herman: Vzpomínám na svou první návštěvu Itálie poté, co padla komunistická železná opona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Na tradičním Vánočním galavečeru Italsko-české obchodní a průmyslové komory, který dnes proběhl v Hotelu Intercontinental v Praze za přítomnosti Jeho Excelence, velvyslance Italské republiky v ČR pana Alda Amatiho a předsedy CAMIC pana Gianfranca Pinciroliho, obdržel ministr kultury Daniel Herman „Zlatý odznak Komory“. Ocenění uděluje Italsko-česká obchodní a průmyslová komora od roku 2005 osobnostem, které významně podporují a upevňují ekonomické, kulturní i společenské vztahy a vazby mezi Itálií a Českem. 

Ministr kultury byl dnes oceněn Zlatým odznakem Italsko-české obchodní a průmyslové komory
Druhý zleva italský velvyslanec v ČR J.E. p. Aldo Amati, ministr Daniel Herman, vpravo předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli.

Ministr Daniel Herman po převzetí Zlatého odznaku uvedl: „Toto ocenění je pro mne opravdu velkou ctí a nesmírně si ho vážím. Itálie je totiž země, která významně obohatila můj život. Vzpomínám si na svou první návštěvu Itálie před 25 lety, krátce poté, kdy padla komunistická železná opona, která po čtyři desetiletí naše tradiční historické vazby narušovala. Měl jsem možnost poznat Řím antický, románský, gotický, renesanční, barokní i současný. Musím říci, že jsem se do italského hlavního města zamiloval a rád se do něj vracím. Navštívil jsem ale i řadu dalších krásných italských měst: Ve Florencii jsem se před bezmála pětadvaceti lety učil krásný italský jazyk. Města Miláno, Assisi, Trento, Padova, Bologna a další místa se mi nesmazatelně zapsala do srdce. Italsko-české vazby a vztahy mají hluboké historické kořeny a právě v oblasti kultury vidíme jejich výrazné stopy a efekty dodnes. Jsou to zdravé tradice a dobře položené základy, na kterých je třeba dále stavět i dnes, v 21. století. A mne bude velmi těšit, pokud do bohaté mozaiky našich vzájemných vztahů budu i nadále moci zasazovat další kamínky našeho přátelství.“

Ministr kultury byl dnes oceněn Zlatým odznakem Italsko-české obchodní a průmyslové komory
Ministr Herman se v krátkém projevu vyznal z lásky k Římu.


Ministr kultury byl dnes oceněn Zlatým odznakem Italsko-české obchodní a průmyslové komory
Dekorování. Foto: Antonín Kapraň

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…